Są powody do jedzenia

W tym roku Krajowa Grupa Spożywcza S.A. właściciel marki Polskie Przetwory jest Partnerem Strategicznym Europejskiego Festiwalu Smaku W przygotowanej specjalnej strefie chillout będzie można spróbować produktów z Polskich Przetworów, porozmawiać z przedstawicielami firmy a nawet zjeść watę cukrową.

A my podpowiadamy co z produktów sygnowanych marką Polskie Przetwory warto sprawdzić. Flagowym produktem marki Polskie Przetwory jest ketchup łagodny i pikantny, dostępny w poręcznym plastikowym opakowaniu lub w klasycznym opakowaniu szklanym w wielu gramaturach. Receptura produktu, inspirowana tradycyjnymi przepisami, została specjalnie dostosowana do preferencji smakowych Polaków. Ketchup produkowany jest w zakładzie we Włocławku. Stamtąd również pochodzą inne produkty sprzedawane pod marką Polskie Przetwory: koncentrat pomidorowy i sok pomidorowy.

My jesteśmy fanami aż czterech odmiany passaty. Każda jest odpowiednia do innego rodzaju dań, ale tak naprawdę jak z nich skorzystamy zależy wyłącznie od nas samych. Passaty w butelkach 680 ml mają następujące warianty: klasyczny, rustica z pestkami pomidora, z bazylią
z czosnkiem i ziołami. Co ważne, passaty nie zawierają barwników ani konserwantów. W naszych passatach nie ma śladu glutenu. Wariant klasyczny ma bardzo niską zawartość soli. Warto też skosztować soku pomidorowego, który nie zawiera sztucznych składników i konserwantów. Z kolei koncentrat pomidorowy „Polskie Przetwory” pozwoli ugotować bezbłędną pomidorówkę.

Łasuchom polecamy dżemy, które powstają z najlepszych dojrzałych owoców z polskich pól. W każdym słoiku zamknięte jest owocowe wspomnienie lata w postaci truskawek, czarnych porzeczek i wiśni.

Po więcej informacji zapraszamy na: www.polskie-przetwory.pl