Po raz drugi w Lublinie wybierzemy najlepszego szefa kuchni na Lubelszczyźnie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2017? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej? 

Komisja w składzie: Waldemar Sulisz, dyrektor Europejskiego Festiwalu Smaku, Jean Bos, prezes Aregala Polska i Andrzej Rudziński, koordynator warsztatów i pokazów kulinarnych festiwalu przedstawi Nominacje do konkursu Good Chef Lublina 2017 na konferencji prasowej, która odbędzie się przy końcu czerwca 2017 w Warszawie.

Przebieg konkursu: Każdy z uczestników otrzymuje czarną skrzynkę z produktami.  3 rundy po 3 zawodników. Zwycięzca każdej rundy wchodzi do finału. Zwycięzca finału otrzymuje tytuł Good Chef 2017. Kapituła przyzna także tytuł: Talent Roku oraz Chef kuchni regionalnej.

Piotr Wójcik, zdobywca tytułu Good Chef 2016 zapowiada, że w tym roku będzie bronił tytułu

Jury konkursu Good Chef:
Jean Bos (Belgia), przewodniczący komisji sędziowskiej, Stefan Unterkircher (Italia), Andrzej Rudziński (Polska), sędzia techniczny. 

Data i miejsce: Sobota, 9 września 2017, Scena Smaku plac Po Farze.