filiks

Po raz pierwszy w Lublinie wybierzemy najlepszego szefa kuchni na Lubelszczyźnie. Kto zawalczy o zaszczytny tytuł Good Chef 2016? Kto zostanie Talentem roku, a kto Szefem kuchni regionalnej? Oto gorące nominacje.

Komisja w składzie: Waldemar Sulisz, dyrektor Europejskiego Festiwalu Smaku, Jean Bos, prezes Aregala Polska i Andrzej Rudziński, koordynator warsztatów i pokazów kulinarnych festiwalu postanowiła nominować do konkursu Good Chef Lublina 2016 następujących szefów kuchni, którzy zaprezentują się w sobotę 10 września na Scenie Smaku w następującym porządku.

A. godzina 14.05, zakończenie 14.35
-Mateusz Białkowski- Restauracja The Olive, Hotel Ilan, Lublin
-Miguel Bravo- Browar Restauracyjny Grodzka 15, Lublin
-Szymon Boguta- Restauracja Chleb Powszedni, Hotel Trzy Róże, Zemborzyce

B. godzina 15.10, zakończenie 15.40
-Agnieszka Filiks- Restauracja Siwy Dym, Celejów
-Artur Góra- Restauracja BelEtage, Lublin
-Piotr Huszcz- Restauracja Piano, Lublin

C. godzina 16.20, zakończenie 16.50
-Adam Piechaczek- Restauracja EGO w Lublinie
-Kamil Pieklak- Restauracja Kuchnia i Wino w Kazimierzu Dolnym
-Marcin Sikora- Restauracja Esencja w ARTIS Hotel & SPA w Zamościu

D. godzina 17.30, zakończenie 18.00
-Piotr Skwarek, Restauracja Trzy Romanse, Lublin
-Bartłomiej Woźniak- Hotel Biesiada w Bogucinie
-Piotr Wójcik, Restauracja Sarzyński, Lublin

 

Przebieg konkursu: Każdy z uczestników otrzymuje czarną skrzynkę z produktami.  3 rundy po 3 zawodników. Zwycięzca każdej rundy wchodzi do finału. Zwycięzca finału otrzymuje tytuł Good Chef 2016. Kapituła przyzna także tytuł: Talent Roku oraz Chef kuchni regionalnej.

Jury konkursu Good Chef:
Boris Marcell (Kolumbia), Përparim Babalija (Kosowo), Jean Bos (Belgia), przewodniczący komisji sędziowskiej, Andrzej Rudziński (Polska), sędzia techniczny. Sędzia Vip: Stan Borys, legenda polskiej piosenki.

Data i miejsce: Sobota, 10 września, Scena Smaku plac Po Farze. Konkurs Good Chef Lublin poprowadzi Ivo Violante.

Na zdjęciu Agnieszka Filiks, jedyna kobieta nominowana do konkursu. Fot. Maciej Kaczanowski/Dziennik Wschodni